Totu Bun

Sălciua De Jos, Sat Sub Piatră, Nr. 563 A » Sub Piatră, Alba » Locate on the map
 „Mai aproape de datini“
Prices today »
Camera Dubla Standard 110 LEI / night     Book now
Camere - Totu Bun
Accommodation type: Pensiune

Situată în Munții Apuseni în satul Sub Piatră, comuna Sălciua de Jos, aproape de platoul Bedeleului se află Pensiunea Totu’Bun într-un cadru natural unic, înconjurata de rezervații naturale, cascade, păduri, peșteri, stânci, case și sălase din lemn acoperite cu paie.

Comuna Sălciua este situată în partea de nord a județului Alba, pe valea Arieșului, la o distanță de aproximativ 100km de municipiul Alba Iulia (reședința judetului) si la 15km de Baia de Arieș, orașul cel mai apropiat, pe drumul național DN 75: Câmpeni-Sălciua-Turda.

Așezată în bazinul mijlociu al Arieșului, între Munții Trascău și Muntele Mare, într-un bazin depresionar, are un relief specific de munte, dezvoltat pe calcare și șisturi cristaline. Altitudinea variază între 700 și 1400m. Lunca largă a Arieșului este propice agriculturii, aici aflându-se întinse suprafețe cultivate, ceea ce i-a atras denumirea de “Bărăganul Munților Apuseni”.

Varietatea reliefului carstic, prin spectaculozitatea sa, a florei și faunei, precum și caracteristicile climatice o fac atractivă din punct de vedere turistic. De asemenea, în satul Valea Largă există o biserică de lemn monument istoric.

Oferim un meniu tradiţional românesc, cu bucate sănătoase din ingrediente ecologice. De la supe şi ciorbe până la deserturi, toate sunt gătite după reţetele bunicii. Pâine de casă, siropuri şi dulceţuri din fructe de pădure, prăjituri de casă, vin fiert cu mirodenii sau ţuică cu piper, toate vă vor încânta papilele gustative.

Pentru grupuri sau cu rezervare, gătim şi mâncăruri româneşti care necesită un timp mai lung de preparare

Plimbări şi drumeţii în natură; Călărie; Plimbări cu căruţa şi sania trasă de cai; Excursii în Munţii Apuseni; Tenis de masă; Jocuri de cabană

Services and amenities

General Services / Common parts
Internet
Room services and amenities
Television set
Bathroom amenities
Hair dryer
Shower
Others services and amenities
Traditional / Regional food
Legal Terms  ·  Contact Us  ·  Subscribe to our Newsletter  ·  Sitemap

Are you planning to visit Sub Piatră, Alba county, România? On plecat.ro you can find special offers, services and amenities and pricing details for Totu Bun from Sub Piatră, county Alba, România. Read reviews from people that have already stayed here. Say what you thought about Totu Bun after your stay. Prepare your suitcases and have a great vacation in Romania!