Corimen

Str. Haltii Nr. 69/a » Vadu Crișului, Bihor » Locate on the map
Camere - Corimen
Accommodation type: Pensiune

Pensiunea Corimen din localitatea Vadu Crisului este situata la iesirea din defileul Crisului Repede, in vecinatatea rezervatiei naturale Defileul Crisului Repede si la numai 2 km de drumul european E60.

Asezarea Pensiuni Corimen, este foarte favorabila atat pentru cei care vin cu masina proprie cat si pentru cei care aleg sa vina cu trenul, avand in vedere faptul ca pensiunea se afla la o distanta de aproape 50 m de halta Vadu Crisului.

Zona este foarte frumoasa si plina de istorie, iar de la balconul pensiunii se poate observa o parte din defileu si din Dealul "Codrisorii".

La numai 150 m de pensiune se intra in defileul Crisului Repede, iar pe langa calea ferata si Crisul Repede se ajunge la Cascada Pestera si la binecunoscuta Pestera de la Vadu Crisului.

In plimbarea pana la pestera se pot observa de o parte si de alta a defileului pesterile calcaroase si "Caza Zmeului" cunoscut ca si punct de "vama de sare".

Localitatea Vadu-Crisului Localitatea este situată la iesirea Crişului Repede din defileu.

Toponimul Vad, atât în limba română cât şi Rév în limba maghiară, semnifică locul din albia unui râu unde malul fiind jos şi apa puţin adâncă, permitea trecerea prin apă de pe un mal la altul.

Satul marchează limita sud-estică a Depresiunii Vadului, depresiunea golf dintre "munceii" Pădurea Craiului şi Munţii Plopişului (sau Şes), depresiune ce poarta numele localităţii, ea fiind cea mai mare din zonă.

Este străbătută de drumul european E60 (DN1), Oradea - Cluj-Napoca, la 50 km de Oradea şi la 100 km de Cluj-Napoca, respectiv de calea ferata Oradea - Cluj-Napoca.

Services and amenities

General Services / Common parts
Garden
Terasse
Room services and amenities
Television set
Sports and leisure activities
Tennis table (ping-pong)
Bathroom amenities
Hair dryer
Legal Terms  ·  Contact Us  ·  Subscribe to our Newsletter  ·  Sitemap

Are you planning to visit Vadu Crișului, Bihor county, România? On plecat.ro you can find special offers, services and amenities and pricing details for Corimen from Vadu Crișului, county Bihor, România. Read reviews from people that have already stayed here. Say what you thought about Corimen after your stay. Prepare your suitcases and have a great vacation in Romania!